KINDERHOSPICE ZONNACARE

De kinderen die bij kinderhospice ZonnaCare worden verzorgd zijn jong en beperkt mobiel. In de thuissituatie wordt ziekenhuisverplaatste zorg geleverd en is permanent toezicht noodzakelijk. Het gaat voornamelijk om kinderen met een ernstig meervoudige beperking zoals kinderen met een stofwisselingsziekte, spierziekte, chromosoomdefect en/of kinderen met thuisbeademing.

Het kinderhospice is kleinschalig opgezet en er wordt volledig afgestemde zorg gegeven aan deze kinderen in de palliatieve of terminale fase, veilig en professioneel.

Tegelijkertijd kunnen drie kinderen in het kinderhospice verblijven, die veelal enkele dagen per week of maand tot een vakantieperiode te gast zijn. In totaal biedt zij zorg aan vijftien tot twintig kinderen en daarmee respijtzorg voor de gezinnen.

Voor kinderen is het belangrijk om af en toe in een andere omgeving te zijn waar zorg -zoals deze thuis gegeven wordt- wordt gecontinueerd. Dit biedt ouders gelegenheid om aandacht te geven aan andere gezinsleden, familie en kennissen. Bovendien voorkomt het dat ouders vanuit een complexe zorgsituatie, vaak zonder keus, in een sociaal isolement geraken.

Kinderhospice ZonnaCare regelt zelf het vervoer van de kinderen met een volledig aangepaste rolstoelbus en medische begeleiding onderweg. Ze neemt hiermee de zorg van de ouders vanaf de voordeur over.

Een rolstoelvriendelijke belevingstuin is in ontwikkeling (2015). De grootste uitdaging is het verwerken van sensaties zoals ruiken, voelen, horen en zien om op die manier de belevingswereld van de zorgintensieve kinderen dichtbij te vergroten.

Stichting True Blue draagt met het doneren van een voorziening zoals het zuurstof vulsysteem bij aan een leuk, ontspannen en veilig verblijf voor zorgintensieve kinderen bij kinderhospice ZonnaCare.

Deze voorziening geeft letterlijk en figuurlijk lucht om in en ook rondom het kinderhospice vrij te bewegen. Eveneens is de realisatie van een noodzakelijke overkapping tussen de zorg- en leefruimte mogelijk gemaakt en een sanitaire voorziening. Allemaal extra’s die niet vergoed worden door de zorgverzekeraars.

www.zonnacare.nl  / facebook

Zonnacare

Bekijk alle True Blue Projecten wereldwijd.