top of page

Homeless child

Stichting Homeless Child is in 2002 opgericht om een bescheiden bijdrage te leveren aan het herstellen van evenwicht tussen arm en rijk in de wereld. Dit doen ze in Honduras.

 

Sinds de oprichting steunt Homeless Child oa de lokale organisatie Proniño, een initiatief om straatkinderen permanent opvang te bieden. Sinds 2011 is daar de Amerikaanse organisatie “The Children’s Home Project” als derde partner bij aangesloten.

 

Proniño geeft onderdak aan 30 jongens op de locatie “las Flores”. De jongens leefden veelal op straat en komen vaak ernstig beschadigd het programma binnen. Ze hebben sterk te lijden gehad onder combinaties van oa chronische ondervoeding, verwaarlozing, mishandeling en verslaving aan lijmsnuiven.

 

Vanaf het moment dat de kinderen bij Proniño aankomen is het zaak hen bescherming en veiligheid te bieden. De eerste maanden vereisen veel aandacht en zijn belangrijk voor het stabiliseren van ieder kind; aansterken, medische aandacht, opname in de groep, individuele én groepsgesprekken, en het bijv. het vinden van een adequate schoolplek. 

 

Wanneer de kinderen geaard zijn , bloeien ze weer op. Het opbouwen van een vertrouwensband met verzorgers en werknemers van Proniño én met de andere kinderen in las Flores, is een proces waar veel psychologische zorg nodig is. Het opbouwen van een positief zelbeeld vergt veel tijd en energie, maar uiteindelijk zijn de meeste kinderen in staat hun eigen toekomst te vormen en een redelijk stabiel leven te leiden.

www.homelesschild.com

IMG_5800.JPG
dilson-jorge.JPG
Logo.png
dilson-jorge.JPG
bottom of page