Imba

 

Dankzij IMBA kunnen kansarme kinderen in Zimbabwe weer spelen, sporten, kunst en muziek maken.

IMBA is opgezet door de Nederlandse Marijke en Ronald en zet zich in voor kansarme kinderen in de voorsteden van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. IMBA wil kinderen die geen thuis meer hebben op laten groeien in een veilige gezinssituatie. Daarbij betrekt IMBA intensief eventuele familie van deze kinderen en de lokale gemeenschap.

De familiehuizen bieden een thuis voor pleegouders met acht kinderen. Alle kinderen gaan naar de lokale scholen. Daarnaast biedt IMBA voorlichting en diensten aan de lokale bevolking op het gebied van gezondheid en kinderrechten. Met het zelfhulpprogramma ondersteunt IMBA gezinnen die weeskinderen in hun eigen gezin hebben opgenomen. Deze moeders krijgen trainingen en worden geholpen bij het zoeken naar (thuis)werk.

Op het Imba terrein zijn sportvelden aangelegd zodat alle kinderen uit de gemeenschap kunnen sporten, ook de allerarmste. Tevens zijn er activiteiten op het gebied van kunst en muziek. Om uiteindelijk zonder steun van buitenaf te kunnen functioneren is er een aantal inkomengenererende logo imba.pngprojecten opgezet zoals een kippenren, groentetuin en paddenstoelenkwekerij.

True Blue steunt IMBA al een aantal jaren en zit dit project als een mooi initiatief in een moeilijk land waar dit soort hulp hard nodig is.

www.imbanederland.com

 

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide