top of page

Cafe des artistes

Café des Artistes is een mobiele kunstklas die actief is in diverse kinderziekenhuizen en instellingen in Nederland. Opgericht in 2011 door Eliane Asselberghs, is Café des Artistes ontstaan vanuit de behoefte om iets te betekenen voor een ander, gecombineerd met het plezier en de passie voor dat wat Eliane persoonlijk drijft; dingen creëren, iets moois maken, elkaar inspireren.

 

De activiteit is ontwikkeld voor kinderen van 8-18 jaar, die ernstig en langdurig ziek zijn en die door hun (medische) situatie en kwetsbaarheid niet in staat zijn aan groepsactiviteiten deel te nemen. Café des Artistes vindt plaats aan het bed of aan de rolstoel en is volledig aan te passen aan de mogelijkheden en/of beperkingen van het kind. Café des Artistes biedt volgens de direct betrokkenen echt toegevoegde waarde ten opzichte van andere activiteiten. Het aanspreken van de creativiteit haalt het kind even naar een andere wereld;hij of zij wordt even kunstenaar!

 

Er is individuele en zeer persoonlijke aandacht gedurende anderhalf tot 2 uur, waarin het werk (m.n. beelden en portretten) compleet wordt opgeleverd. Het resultaat heeft vrijwel altijd een groots positief effect op het zelfbeeld van het kind. Bovendien wordt er tijdens het werk veel gekletst en gelachen.

 

Café des Artistes is geen therapie en vraagt op dit vlak dan ook niets van het kind, het bréngt alleen iets. Dit wordt heel snel door de kinderen aangevoeld, met een heel plezierige wisselwerking in creativiteit en communicatie tot gevolg. Hierbij is grappig genoeg ook een nieuw werkwoord ontstaan; 'kunstelen'. Bij het streven naar een kunststukje, iets dat je écht wilt bewaren, gaan we het knutselen voorbij en is het resultaat eerder kunst te noemen!

 

Dierbare werkjes die steevast een ereplaats krijgen in woon- of slaapkamer!

 

 www.cafe-des-artistes.nl

Schermafbeelding 2021-03-20 om 13.50.32.
Schermafbeelding 2021-03-20 om 13.50.13.
image.png
bottom of page