top of page

Rainbow homes

Rainbow Homes geeft onderdak en scholing aan straatmeisjes in India.

 

De Ierse non, Sister Cyril, heeft de RainbowHomes opgezet in Calcutta. Ze kreeg de beschikking over een aantal private scholen, die zijn aangepast zodat er ’s avonds ook een aantal meisjes kunnen slapen. De klassen bestaan hierdoor uit een mix van kinderen met verschillende sociale, financiële en religieuze achtergronden. Dit is uniek gezien het kastenstelsel in India.

 

Deze formule zorgt ervoor dat voor een relatief laag bedrag (in vergelijking met het bouwen van een tehuis) rond de 125 kinderen per school kunnen worden opgevangen. Naast onderdak en scholing krijgen de kinderen kleding (schooluniform), gezonde voeding en medische zorg.  Als een meisje instroomt krijgt ze bijles van een ouder kind. Zo werken ze samen om op het juiste niveau te komen.

 

De Nederlander Ferd van Koolwijk van Partnerschip Foundation, heeft de formule van Sister Cyril verder uitgerold door heel India. Momenteel zijn er al 14 Rainbow Homes voor 1750 kinderen in India. Er staan diverse nieuwe homesin de planning. De overheid van de stad Hyderabad wil met het opzetten van 50 rainbow homes de eerste stad van de wereld zijn met een structurele effectieve aanpak van de problematiek rond straatkinderen.

 

Streven is dat het Indiase bedrijfsleven en de Indiase Overheid het initiatief in de komende jaren geheel of gedeeltelijk zullen overnemen. Voor de komende drie jaren heeft True Blue haar steun aan Partnership Foundation toegezegd voor de verdere ontwikkeling van dit mooie doel.

 

www.partnershipfoundation.nl

pexels-photo-2321838.jpg
children-306607_1280.jpg
th-2.jpg
bottom of page