top of page

INSIDE THE SAME

Mensen met albinisme hebben een bijzondere en eigen schoonheid. Maar wie in Oost-Afrika wordt geboren met een melkwitte huid gaat een leven vol uitdagingen tegemoet. Mensen dichten hen bovennatuurlijke krachten toe, ledenmaten worden gezien als medicijn en zijn duizenden euro’s waard. De kans op moord is reëel. Kinderen kunnen niet naar school en gaan een leven vol schaamte tegemoet. Maar er ligt een nog groter gevaar op de loer.

Een sluipmoordenaar die 90% van de mensen doodt voor hun dertigste. De zon.

 

Stichting Inside The Same zorgt voor inclusiviteit, een goede gezondheid en een veilige toekomst voor mensen met albinisme in Oost-Afrika. Dit doen we sinds 2015 doormiddel van diverse projecten op het gebied van:

-Education: Dat ieder kind met albinisme veilig naar school kan.

-Empowerment: Dat mensen met albinisme als volwaardig worden gezien.

-Health: Dat mensen met albinisme toegang tot goede medische zorg hebben.

 

Het Save a Child! project is gericht om levens van kinderen met albinisme te redden door ze een medische behandeling te geven tegen huidkanker. Na de behandeling krijgen deze kinderen bescherming tegen huidkanker voor de toekomst, door preventieve maatregelen als uitgifte van zonnecrème met SPF. Vervolgens geven we deze kinderen een vooruitzicht door ze toegang tot onderwijs te geven. Zo geven we ze een toekomst en creëren we nieuwe voorsprekers en levende voorbeelden dat mensen met albinisme waardevol zijn en bestaansrecht hebben. 

 

www.insidethesame.com

.

mime-attachment.jpg
IMG_4902 (2).JPG
bottom of page