top of page

Paz Holandesa

Richt zich op het behandelen, revalideren en re-integreren van kinderen met een lichte handicap in Peru.

 

PAZ-Holandesa richt zich op het behandelen, revalideren en re-integreren van kinderen met een lichte handicap in Peru. Meerdere keren per jaar worden er kinderen geopereerd door medische teams die grotendeels uit Nederland komen. De belangrijkste focus ligt bij kinderen met een gespleten lip en open gehemelte, brandwonden, waterhoofd, een opening in de ruggengraat en een klompvoet.

 

In Peru hebben veel ouders geen financiële middelen om hun kind te laten helpen. De kinderen worden vaak niet geaccepteerd en buitengesloten. Ze gaan niet naar school omdat ze niet kunnen spreken of lopen en soms zelf niet goed kunnen eten of drinken. Deze kinderen zullen zich niet kunnen ontwikkelen en in een ongezonde toestand en extreme armoede blijven. Een operatie kan dan een wereld van verschil maken.

 

Eind 2006 werd aangevangen met de bouw van het ‘Tony Molleapaza Rojas Kinderziekenhuis’ in Arequipa, in het zuiden van Peru en officieel ingebruikgenomen op 19 april 2012. Met het ‘Tony Molleapaza Rojas Kinderziekenhuis’ verschaft PAZ-Holandesa toegang tot uitvoerige zorg en gepaste revalidatie van hoge kwaliteit aan minder valide kinderen.Het ziekenhuis zal zich op termijn tot een volwaardig kinderziekenhuis ontwikkelen waar alle kinderspecialismen worden aangeboden. Er wordt uitgegaan van gelijkwaardigheid. Sociaaleconomische omstandigheden spelen dus geen rol.

 

Onder leiding van de Nederlandse Marjan van Mourik is PAZ-Holandesa al sinds 2000 een prachtig project waardoor vele kinderen genieten van een beter leven. Naast bovenstaande operatieprojecten doneert PAZ ook voedsel en medische zorg aan twee kindertehuizen in de buurt; Chavez de la Rosa (kleine kinderen) en Sabandya (gehandicapte kinderen).

 

www.pazholandesa.nl

WhatsApp-Image-2020-09-29-at-3.59.46-PM.
IMG_4389-scaled.jpg
hc99dq8zdw5ss8ux0ipc.jpg
bottom of page